Hyödyllistä ja Ajankohtaista tietoa

Luvassa sähköistä kyytiä

Lataushybridit ja täyssähköautot ovat yleistymässä, nyt niitä on runsas tuhat kappaletta. Niiden määrän arvioidaan nousevan vuoden 2020 tienoilla Suomessakin jopa kymmeniin tuhansiin. Suomen liikenteen energiatehokkuuden ja ilmastopäästöjen tavoitteiden saavuttamisessa sähköisellä liikenteellä on tärkeä osuus, vaikka myös biopolttoaineet ovat merkittäviä päästöjen vähentämisessä lähivuosina.

EU-tavoitteissa tavanomaiset polttoaineet poistuvat kaupunkiliikenteestä vuoteen 2050 mennessä.

sahkoauto

Sähköautojen latausjärjestelmä on kokonaisuus, joka sisältää varsinaisen latausaseman lisäksi taustajärjestelmän ja sen tuottaman tiedon.

Sähköautojen latauslaitteet valitaan kohteen mukaan. Ennen hankintaa tulee aina tutustua eri käyttötarkoituksiin tarjolla oleviin latauslaitteisiin.

Kotona lataamiseen tarkoitetut kotilatauslaitteet sisältävät ne ominaisuudet mitä kotona lataamiselta vaaditaan. Tyypillisesti tehokkuus, käyttäjäystävällisyys sekä turvallisuus ovat tällöin avainasemassa. Kun valitaan latauslaitetta julkiseen tai puolijulkiseen käyttöön on edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi syytä kiinnittää huomiota laitteen kommunikaatiokykyyn ja tätä kautta etäohjausominaisuuksiin, ylläpitokustannuksiin sekä käyttäjän tunnistautumiseen.

Tämä edellyttää taloyhtiöiden osalta valmistautumista tulevaan.

Lue lisää Motivan sivuilta. Kiinteistöjen latauspisteet kuntoon