Isännöinnin erillisveloitukset yllättävät

ISÄNNÖINNIN ERILLISVELOITUKSET YLLÄTTÄVÄT JA ÄRSYTTÄVÄT

Isännöintipalveluiden hinnoittelu ei ole kaikkien taloyhtiöiden mieleen. Kiinteistöliitto on tutkinut hinnoittelua säännöllisesti, viimeksi vuonna 2013.

Kiinteistöliiton toiminnanjohtaja Kai Haarma kertoo, että lähes 40 % taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajista on tyytymättömiä palkkiotasoon. Varsinkin erillisveloitusten määrä tulee monelle yllätyksenä.

Erillisveloitukset tuovat hinnoitteluun huomattavaa vaihtelua ja niiden osalta alalla on hyvin suurta hajontaa.  Taloyhtiön talouden suunnittelussa ennakoitavuus on vaikeampaa. Jotta taloyhtiöt voivat suunnitella talouttaan ja määrittää vastikkeet on isännöintipalkkion oltava selvillä. Erillisveloituksesta on jopa mainittu sen olevan avoin piikki isännöintiyhtiölle.

Kirkkonummen Huolto Oy noudattaa hinnoittelussaan kiinteän hinnan mallia.  Monessa yhtiössä on kyllästytty piilokustannusten tuomiin lisälaskutuksiin. Vaihto Kirkkonummen Huoltoon selkeyttää tilannetta. Lisäksi yhtiö hoitaa kaiken vaihtoon liittyvän työn – ilman eri veloitusta.