Hyödyllistä ja Ajankohtaista tietoa

Myymässä asuntoa?

Mietitkö asunnon myymistä? Kokeile Kirkkonummen Huollon yhteistyövälittäjän Blokin uutta palvelua, joka yhdistää itsemyynnin ja hyvän välittäjän parhaat puolet. Blokin palvelussa asunnon omistaja esittelee asuntonsa itse ja Blok hoitaa asunnon markkinoinnin ja asuntokauppaan liittyvät paperityöt. Lisäksi Blokin asiantunteva LKV-tiimi palvelee sinua läpi koko myyntiprosessin antaen tukea ja turvaa. Verrattuna tavanomaiseen välittäjään Blokin palvelu on huomattavan edullinen, vain 0,95 % asunnon velattomasta hinnasta (minimipalkkio 1500 €). Jos asunto ei jostain syystä mene kaupaksi Blok ei veloita mitään.

Tutustu Blokin palveluun osoitteessa blok.ai

Miten palvelu toimii?

Aloita hinta-arviolla.

Tee alustava hinta-arvio asunnostasi Blokin sivuilla  muutamassa minuutissa. Hinta-arvio on aina ilmainen vaikka et olisi vielä myymässä asuntoasi.  Palvelun antama hinta-arvio perustuu toteutuneisiin kauppoihin, joten hinta-arvio tähtää antamaan arvion asunnon markkina-arvosta. Palvelun antaman arvio toimii keskustelun pohjana,  ja me myös autamme ja neuvomme asuntosi hinnottelussa. Lopullisen pyyntihinnan päättää aina asunnon omistaja.

Blok tilaa paperit ja valokuvaajan

Blok hoitaa kaikki  asunnon myyntiin liittyvän paperityön. Se tarkoittaa, että he tilaavat ja käyvät läpi isännöitsijäntodistuksen  sekä kaikki taloyhtiön paperit, kuten yhtiöjärjestyksen, pitkän tähtäimen suunnitelman, tasekirjan ja talousarvion. Asiakirjojen  perusteella Blok laatii virallisen myyntiesitteen. Kaupantekoa varten Blok laatii myös  kauppakirjan sekä täyttää  varainsiirtoveroilmoituksen ostajalle.

Pohjapiirros

Blok teettää  asunnostasi mahdollisimman tarkan pohjapiirroksen. Asunnon pohjapiirros on tärkeä asunnon markkinoinnin kannalta.

Valokuvaus & virtuaaliesittely

Blok valokuvaa asuntosi yhdessä alan parhaimpien ammattilaisten kanssa. Valokuvauksen lisäksi asunnosta virtuaaliesittelyn, joka on erittäin hyvä tapa tutustua asuntoon netissä,  sen sillä avulla asunnossa voi kierrellä vapaasti. Lisäksi asunnon mittasuhteet, näkymät ja pohja tulevat hienosti esiin.

Asunnon markkinointi

Asunnostasi luodaan moderni myynti-ilmoituksen ja sitä markkinoidaan  johtavissa asuntoportaaleissa (Etuovi, Oikotie) sekä sosiaaliseen median kanavissa (Facebook, Instagram). Käytämme viimeisintä markkinointiteknologiaa kohdentamaan markkinointia heille, jotka ovat todennäköisimmin kiinnostuneita asunnostasi.

Esittele asuntosi itse

Olet oman kotisi asiantuntija: tunnet asuntosi joka nurkan ja komeron. Osaat vastata moniin arkipäiväisiin kysymyksiin kodistasi ja lähialueesta, joihin tavanomainen kiinteistönvälittäjä ei välttämättä osaa vastata. Asuntoesittelysi tueksi Blok lähettää sinulle postitse esittelytilaisuuden tukipaketin, jossa on kyltitys oviin (alaovi, asunnon ovi), ohjeita esittelytilaisuutta varten sekä asuntosi virallisia myyntiesitteitä.

Vastaanota tarjouksia ja tee kaupat

Myyntitapahtuman helpottamiseksi Blok käyttää sähköistä tarjouskauppa-alustaa, jossa näet kaikki vastaanotetut tarjoukset. Voit myös hyväksyä tarjouksen, antaa vastatarjouksen tai hylätä tarjouksen. Palvelun kautta jätetyt tarjoukset on allekirjoitettu sähköisesti, joten voit luottaa niiden todenperäisyyteen. Kun hyväksyt tarjouksen, ja on kaupanteon aika, Blok lähettää sinulle täytetyt kauppakirjat ja asiakirjat kaupantekotilaisuutta varten. Saat myös yksityiskohtaiset ohjeet kaupantekotilaisuuden onnistumisen takaamiseksi.

Tuki ja nimetty asiakaspalvelija

Blok tukee ja ja autaa sinua koko myyntitapahtuman ajan. Asiakaspalvelumme auttaa niin puhelimitse 044 241 6380 kuin chatissakin. Sinua palvelee aina laillistettu (LKV), nimetty kiinteistönvälittäjämme. Me ohjeistamme sinua asuntosi stailauksessa niin kuvausta kuin myyntiä varten ja annamme vinkkejä myyntitilaisuutta varten.

Mitä siis jää asunnon omistajan tehtäväksi?

Tehtäväksesi jää asunnon siivous valokuvausta ja myyntiä varten sekä itse esittelytilaisuuden pitäminen. Myyjänä voit myös kirjoittaa oman, henkilökohtaisen esittelytekstin asunnon varsinaisen esittelytekstin lisäksi. Lisäksi myyjän pitää olla paikalla kaupantekotilaisuudessa.

Mitä jos en saa asuntoa myytyä?

Ei hätää! Jos asunnon myynti kangertelee, Blok antaa mielellään vinkkejä kaupanteon edistämiseksi. Muistathan, ettei Blok veloita senttiäkään, jos asuntosi ei mene kaupaksi.

Tutustu Blokin palveluun osoitteessa blok.ai

2.8.2019