Hyödyllistä ja Ajankohtaista tietoa

Säästä vettä ja energiaa

Miltä kuulostaisi säästö, joka vastaa 2 – 4 asteen lämpötilan pudottamista?

Nyt on mahdollista säästää huimia summia vähentämättä asumismukavuutta.

Kirkkonummen Huollossa on tutkittu erilaisia vedensäästämiseen liittyviä vaihtoehtoja.

Asentamalla ruotsalaisvalmisteiset ELLESS® – tuotteet asuntoihin saavutetaan ennennäkemättömät säästöt.

ELLESS® on markkinoiden tehokkain vedensäästämisen tuoteperhe keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Keskivertotaloudessa voi lämpimän veden osalta energian säästö olla 1000 – 2000 kWh ja samalla säästää 20 – 40 m3 vettä. Kertomalla luvut taloyhtiösi asuntojen määrällä voit helposti arvioida taloyhtiösi säästömahdollisuudet.

Ainutlaatuisen tekniikan ansiosta mukavuustaso pysyy samana tai jopa paranee – pienetkin virtaamat aikaansaavat voimakkaan mutta pehmeän suihkun. Huuhteluvaikutus ja paine säilyvät hyvänä.

Verrataan ELLESS® -tuotteita vaikkapa energiansäästölamppuihin. 11 Wh energiansäästölamppu säästää 49 Wh energiaa tunnin aikana. ELLESS® suihku säästää saman 12 sekunnin aikana.

Vaihtamalla nykyiset käytössä olevat suuttimet ja suihkukahvat ELLESS®-Säästösuuttimiin ja suihkukahvoihin voidaan säästää vettä ja energiaa enemmän kun saavutetaan uusilla energiatehokkailla sekoittimilla. Toki niihinkin voidaan asentaa säästötuotteet.

Asennuttamalla ELLESS® vedensäästötuotteet…

– säästät ympäristöä

– säästät energiaa

– lasket käyttökustannuksia

– lisäät mukavuutta

 

Pyydä taloyhtiöllesi tarjous-/säästölaskelma Kirkkonummen Huollosta. Toteutamme vaihdon avaimet käteen periaatteella.

info@nullkirkkonummenhuolto.fi tai puhelimitse 09 221 9090

Tuotteet      

Tuotteiden kehitys on alkanut jo 1980-luvulla. Ideana on aina ollut tuotteet, joilla säästää luontoa ja kustannuksia. Vettä säästämällä säästyy energiaa, jolloin luonnon kuormitus vähenee.

ELLESS® tuotteille saavutetaan lisäksi parempi käyttökokemus ja käyttömukavuus. Tuotteiden hankintahinta saavutetaan säästöinä hyvin lyhyessä ajassa.

Korvaamalla nykyiset suuttimet ja suihkukahvat ELLESS® säästösuuttimilla ja suihkukahvoilla keskiverto taloudessa säästetään 1000 – 2000 kWh energiaa sekä 20 – 40 m3 vettä.

Esim. 10 huoneiston rivitalossa säästetään helposti 10 000 kWh energiaa ja 200 m3 vettä. Vastaavasti 50 huoneiston kerrostalossa voi säästö olla 50 000 kWh ja yli 1 000 m3 vettä. Kirkkonummella vesimaksu on 4,84 €/m3 ja vastaavasti kaukolämmön hinta on 61,88 €/MWh.

10 huoneiston taloyhtiössä säästö on noin 600 – 1200 € energian osalta ja noin 950 € veden osalta, eli vuodessa noin 1500 – 2100 €

Vastaavasti 50 huoneiston kerrostalossa energiaa säästyy noin 3 000 € edestä ja vettä noin 4800 € edestä, eli yhteensä vajaat 8 000 €.

Arvio säästöistä saadaan mittaamalla nykyisten suuttimien veden virtaus ja tekemällä säästölaskelma joka toimitetaan tarjouksen yhteydessä.

 

Laskenta     

Miksi suostumme siihen, että tuhansia kilowattitunteja lämmitysenergiaa sekä kymmeniä tuhansia litroja vettä valutetaan turhaan viemäriin?

Olemme aloittaneet yhteistyön ELLESS® tuotteiden valmistajan kanssa, jotta voimme omalta osaltamme olla auttamassa taloyhtiöitä saavuttamaan suuria säästöjä vuositasolla. Tuotteita on kehitetty ja testattu 1980-luvulta asti.

Keittiöhanoissa veden virtaus on tyypillisesti 6 – 12 litraa/minuutissa jotta huuhteluominaisuudet ovat hyvät. ELLESS®säästösuuttimilla virtaus voidaan pudottaa 3,5 – 6 litraan/minuutti ja samalla säilytetään hyvät huuhteluominaisuudet ja vesisuihkun paine.

Vedenkulutuksen tyypillinen jakautuminen

Kuvassa näkyy tavanomainen vedenkulutus talouksissa. Tyypillisesti vettä kuluu 50 – 160 litraa/henkilö vuorokaudessa.

Kylmän (kv) ja lämpimän veden (lv) osuudet ovat talouksissa keskimäärin:

23 % lv ja 18 € kv keittiö

27 % lv ja 13 % kv suihku/kylpy

11 % lv ja 8 % kv pesuallas

Vaihtamalla kymmenen hehkulamppua energiansäästölamppuihin voidaan taloudessa saavuttaa 500 kWh säästö vuodessa, mutta tiesitkö että …

… vaihtamalla keittiön tiskialtaan hanan suutin ELLESS®säästösuuttimeen voidaan yhdessä kahden hengen taloudessa säästää noin 600 kWh energiaa vuodessa. Samalla säästyy noin 14 m3 raikasta vettä.

… vaihtamalla pesualtaan hanan suutin ELLESS®säästösuuttimeen voidaan taloudessa säästää 300 kWh energiaa vuodessa ja noin 7 m3 raikasta vettä

… vaihtamalla suihkukahva ELLESS®suihkukahvaan voidaan taloudessa säästää noin 900 kWh energiaa vuodessa ja noin 20 m3 raikasta vettä

Vaihtamalla kaikki suuttimet ja suihkukahvat ELLESS® -tuotteisiin on säästöt huomattavat. Tämä näkyy pienentyneinä energia- ja vesilaskuina, luonto säästyy ja käytetyn energian määrä vähenee.

Suomessa on noin 2,6 miljoonaa taloutta. Näiden talouksien vedensäästöpotentiaali on noin 50 – 100 milj. m3 vettä ja energiansäästöpotentiaali 2623 GW eli 2,62 TW kyseisillä tuotteilla.

Pyydä tarjous ja säästölaskelma jo tänään info@nullkirkkonummenhuolto.fi

 

 

7.2.2017