Hyödyllistä ja Ajankohtaista tietoa

TALOYHTIÖN VUOSI – MARRASKUU

Marraskuussa hallitus ja isännöitsijä jatkavat tulevan vuoden valmisteluja. Mahdollisten tulevien remonttien ja niihin liittyvien rahoitusten kuvioita pohditaan kuumeisesti. Kiinteistönhoito valmistautuu osaltaan alkavaan talvikauteen.

Marraskuussa vietetään Paloturvallisuusviikkoa, joka tarjoaa oivan tilaisuuden muistuttaa asukkaita muun muassa palovaroitinten hankinnasta ja paristojen vaihtamisesta.

Hallinto           

Hallitus (isännöitsijä) aloittaa seuraavan vuoden talousarvion valmistelun. Rahastointipäätös on tehtävä sen tilikauden aikana, jolta laadittavaan tilinpäätökseen rahastointikirjaus tehdään. Jos siis halutaan tehdä rahastointikirjaus kuluvan vuoden tilinpäätökseen, päätös siitä tulisi tehdä viimeistään tässä vaiheessa. Rahastointipäätöksen tekee yhtiökokous; kutsutaan tarvittaessa koolle ylimääräinen yhtiökokous päättämään asiasta. Pääsääntöisesti päätökset on tehty jo varsinaisessa yhtiökokouksessa aiemmin.

On syytä myös laatia alustava vuosisuunnitelma seuraavalle vuodelle.

Kiinteistönhoito

Ulkotyöt

Kytketään ajoluiskien sekä räystäiden ja syöksytorvien sulatuskaapelit päälle. Valmistaudutaan lumitöihin ja hiekoitukseen muun muassa täyttämällä hiekka-astiat ja varmistamalla, että käytössä on tarvittavat välineet, aurauskepit ovat paikoillaan ym. Tarkastetaan ulkovalaistuksen toimivuus ja riittävyys.

Sisätyöt

Tehdään tavanomaiset huoltotyöt ja seurataan viikkokierrosten aikana, että lämmityslaitteet toimivat kuten kuuluu.

Viestintä

Jaetaan asukkaille tietoa paloturvallisuudesta ja toimintaohjeet tulipalon varalle ja samalla muistutetaan asukkaan velvollisuudesta hankkia palovaroitin tai -varoittimet ja kehotetaan myös tarkistamaan varoittimien toiminta säännöllisesti.

Muuta ajankohtaista

Marras- ja joulukuun vaihteessa vietetään Paloturvallisuusviikkoa. Lisätietoa ja valmista materiaalia löytyy osoitteesta www.paloturvallisuusviikko.fi

Liputuspäivät

6.11. Svenska Dagen, Kustaa Aadolfin päivä

14.11. Isänpäivä

20.11. Lapsen oikeuksien päivä

27.12.2021